> Is de elektrische sigaret veilig?

e-sigaret veilig

De elektronische sigaret (e-sigaret) is bezig aan een ware opmars. Steeds meer rokers van gewone sigaretten stappen over op de e-sigaret. Artsen raken er in toenemende mate van overtuigd dat de e-sigaret een veiliger en gezonder alternatief is voor het roken van gewone sigaretten.

Voor veel verstokte rokers is de e-sigaret een uitkomst. In tegenstelling tot de gewone sigaret bevat de elektronische sigaret immers geen kankerverwekkende teer of koolmonoxide en stikstofoxide, wat slecht is voor je hart en bloedvaten.

Ook komen bij het roken van e-sigaretten niet 4000 giftige stoffen vrij, zoals bij gewone sigaretten, maar slechts één: nicotine. Het gebruik van de e-sigaret zorgt voor een zelfde ervaring als gewoon roken, maar is veel veiliger en ook nog eens aanzienlijk goedkoper dan het roken van traditionele sigaretten.

Arts: “E-sigaret gaat recordaantal levens redden!”

artsen enthousiast over elektronische sigaret

Wat ook vóór de e-sigaret pleit, is het enorme enthousiasme van veel longartsen die rokers zien overstappen op de e-sigaret. Honderd Franse artsen hebben opgeroepen om de e-sigaret in te voeren als therapie om te stoppen met roken. Een van hen, Philippe Presles, noemt de uitvinding van de e-sigaret een zegen voor de volksgezondheid. Hij voorspelt dat de e-sigaret deze eeuw een recordaantal levens zal gaan redden.