> Welke soorten e-sigaret zijn er?

e-cigs-banned

De e-sigaret is er in allerlei soorten en maten. Er is onderscheid in smaak, grootte, voltage, het aantal componenten, soort vulling, levensduur, etc. Zeker als beginnende damper zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Daarom: de meest voorkomende kenmerken en verschillen op een rij.

Heb je bij de klassieke sigaret qua smaak niet veel meer keuze dan tabakssmaak en menthol – de e-sigaret is verkrijgbaar in de meest onwaarschijnlijke en exotische smaken. Naast de e-sigaret met klassieke tabaksmaak zijn elektronische sigaretten verkrijgbaar met smaken als aardbei, banaan, zwarte bes, kers, watermeloen, appel, kiwi, mango, vanille, mint,  koffie, kokos, cola, karamel, energiedrank, chocola en zelfs piña colada en schnapps behoren tot de mogelijkheden. Merken als Zmoker, Stigx en Supersmokerclub bieden verschillende smaken e-liquids en e-sigaretten met smaakjes aan.

Cartridge of e-liquid?

E-sigaretten werken met cartridges (patronen) of moeten worden bijgevuld met een e-liquid. Wat is het verschil? Een cartridge bevat een vaste hoeveelheid vloeistof die verdampt bij het gebruik van de e-sigaret. Zodra de cartridge leeg is, gooi je die weg en vervang je de cartridge door een nieuwe. E-sigaretten die werken met e-liquids moet je handmatig bijvullen als alle vloeistof is verdampt. E-liquids zijn verkrijgbaar in kleine flesjes waarmee je de e-sigaret kunt bijvullen. Er is een grote variatie in smaken en het gebruik van e-sigaretten met e-liquids is op de lange termijn goedkoper dan wanneer je cartridges gebruikt. Op Premium Smoking vind je een ruim assortiment e-sigaretten met e-liquids. Op Esmoking.nl kun je terecht voor een goede e-sigaret met cartridge.

Cartridge + atomizer = cartomizer

De oorspronkelijke e-sigaret bestaat uit een batterij, een cartridge en een atomizer (verwarmingselement). De meeste producenten verkopen dit soort e-sigaretten. Meer recent hebben fabrikanten ook elektronische sigaretten ontwikkeld die uit slechts twee componenten bestaan: de cartridge en atomizer zijn namelijk samengevoegd tot één onderdeel: de cartomizer. Een bekende fabrikant van e-sigaretten met cartomizers is Green Smoke. Deze e-sigaret is populair onder beginnende dampers.

Wegwerp e-sigaret

E-sigaretten worden steeds vaker aangeboden als fraaie starterskit met alles er op en er aan, inclusief verwisselbare cartridges, reserve-onderdelen, gratis e-liquids of fraaie opberghoes. Er zijn echter ook e-sigaretten die als ze opgebruikt zijn in z’n geheel kunnen worden weggegooid: de wegwerp e-sigaret. Ook deze wegwerpvariant is er in verschillende smaken. Een betrouwbare producent van wegwerp e-sigaretten is Esiggie.

Formaat e-sigaret

E-sigaretten zijn er in diverse formaten, variërend van iets kleiner dan een gewone sigaret tot exemplaren die qua omvang meer weg hebben van een Havana-sigaar. De wegwerp e-sigaret is doorgaans de kleinste uitvoering en lijkt qua grootte veel op de klassieke sigaret. E-sigaretten die je zelf moet bijvullen met e-liquids behoren tot de grootste uitvoeringen. Op Esmoking.nl en Esiggie.nl vind je e-sigaretten van klein tot normaal formaat. Grotere formaten vind je bij DanSmoke of Green Smoke.

Batterij en voltage e-sigaret

Het voltage van de batterij in de meeste e-sigaretten ligt tussen de 3.3V en 4.2V, de verschillen kunnen van invloed zijn op de dampbeleving. Elke soort cartridge, cartomizer of liquid produceert namelijk bij een bepaald voltage de meeste damp. Hoe meer voltage, hoe meer damp er vrijkomt, maar bij te veel voltage kan de e-sigaret overhit raken. Er zijn ook batterijen met variabele voltages. Dit zijn Variable Voltage- of VV-batterijen, die vooral in trek zijn bij meer ervaren dampers. In het vinden van de juiste balans qua voltage gaat namelijk heel wat tijd zitten.

Deze e-sigaretten zijn populair >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *