Artsen: ‘E-sigaret massaal inzetten!’

artsen enthousiast over elektronische sigaret

Franse wetenschappers hebben een succesvol programma ontwikkeld om te stoppen met roken. Het belangrijkste hulpmiddel? De e-sigaret.

Het programma is tot stand gebracht in opdracht van de Stichting Vrij Van Roken (SVVR). De roker stopt daarbij onder begeleiding van internet-coaching in één keer met de gewone sigaret. Die wordt vervolgens ‘vervangen’ door een door de SVVR samengestelde e-sigaret.

Nicotinegehalte

In een periode van drie maanden wordt de roker gevolgd door middel van vragenlijsten, met adviezen ondersteund en gemotiveerd. Stapsgewijs wordt het nicotinegehalte in de vloeistof voor de e-sigaret verminderd.

Aan het einde van het programma adviseert de stichting ook hoe je met de gewoonte om iets in je hand te hebben, kunt omgaan. De resultaten worden doorlopend door specialisten gemeten en geanalyseerd.

‘E-sigaret gaat recordaantal levens redden’

‘Deze uitvinding zal verantwoordelijk zijn voor het redden van een recordaantal levens in de 21ste eeuw’, aldus dr. Presles over de e-sigaret. Dr. Jean-Michel Klein: ‘Men moet eens ophouden om allerlei onzin over de e-sigaret te vertellen. Wij, artsen, merken dagelijks dat het patiënten veel beter gaat dankzij de e-sigaret!’

Geen medicijn van maken

Collega-wetenschappers en specialisten onder leiding van Professor Dr. Gerry Stimson hebben het Europees Parlement met succes opgeroepen de e-sigaret niet als medicijn te klasseren. Ze vinden dat de elektrische sigaret voor iedereen toegankelijk moet blijven vanwege de goede resultaten om te stoppen met het roken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *