Britse overheid zegt ook: ‘E-sigaret 95 procent minder schadelijk dan tabak’

vrouw rookt elektronische sigaret

Het gebruik van een e-sigaret is 95 procent minder schadelijk voor je gezondheid dan het roken van een normale sigaret. Dat blijkt uit onderzoek door Public Health England dat woensdag bekend is gemaakt op de website van de Britse overheid.

Er is altijd veel te doen geweest over de e-sigaret. Farmaceuten en tabaksfabrikanten proberen al jaren om de elektrische sigaret op sluwe wijze de nek om te draaien of – als dat niet lukt – zelf een graantje mee te pikken van het succes van de e-sigaret. Vaak is gezegd dat de e-sigaret minstens zo schadelijk is als een gewone sigaret. Soms werd zelfs beweerd dat de e-sigaret vele malen schadelijker is dan roken. De Britse overheid maakt daar nu een einde aan. In een 111 pagina’s tellend rapport van Public Health England staat dat onomstotelijk blijkt dat de e-sigaret een veel beter alternatief is voor de gewone sigaret. Op basis van de huidige inzichten zou de e-sigaret zelfs moeten worden voorgeschreven als alternatief voor andere anti-rookproducten, meent de Britse overheid.

Consument heeft verkeerd beeld van e-sigaret

Volgens de onderzoekers hebben veel mensen niet in de gaten dat de elektrische sigaret veel minder schadelijk is dan een normale sigaret. “E-sigaretten zijn niet geheel zonder risico, maar in vergelijking met roken blijven ze vele malen minder schadelijk. Het probleem is nog steeds dat mensen denken dat ze minstens zo schadelijk zijn,” aldus professor Kevin Fenton, directeur van gezondheid en welzijn bij Public Health England. De Britse overheid benadrukt nu dat ze het gebruik van de e-sigaret een goede manier vindt om rokers te helpen met het stoppen met roken.

Het is niet voor het eerst dat uit onderzoek blijkt dat de elektrische sigaret veel minder schadelijk is dan roken. Eerder publiceerden we al dit bericht waarin eveneens werd gesteld dat de elektrische sigaret 95 procent minder schadelijk is dan de traditionele sigaret.

Vergelijk de beste e-sigaretten >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *