> WOW! E sigaret tot wel 87 procent goedkoper dan gewone sigaret!

e-sigaret goedkoper dan roken

Is het gebruik van de elektronische sigaret goedkoper dan het roken van gewone sigaretten? Jazeker! Het gebruik van e-sigaretten is niet alleen beter voor je gezondheid, het is ook nog eens vele malen goedkoper. E-sigaretten die met e-liquids werken, leveren een besparing op van 87 procent. Goed nieuws voor je spaarvarken!

Een van de belangrijkste redenen dat de e-sigaret goedkoper is dan gewone sigaretten is de accijns. Over de e-sigaret wordt geen accijns geheven, terwijl bij een pakje gewone sigaretten ruim 55 procent van de verkoopprijs uit accijns bestaat. Rokers zorgen jaarlijks gezamenlijk voor miljarden aan overheidsinkomsten.

Starterskit bij aankoop al terugverdiend

Dampen is daarom aanzienlijk goedkoper dan roken. Als je overstapt op de e-sigaret betaal je eenmalig een aantal tientjes voor een starterskit. Een starterskit bestaat doorgaans uit een e-sigaret, een oplader die op netspanning werkt, een usb-lader zodat je de e-sigaret via je computer kunt opladen, batterijen of een accu en een aantal patronen/cartomizers of e-liquids (vloeistof) zodat je meteen kunt beginnen met dampen. De kosten voor deze starterskit heb je dikwijls bij de aanschaf al min of meer terugverdiend als je die vergelijkt met de kosten voor roken.

1. E-sigaret met cartridge: 67 procent goedkoper dan gewone sigaretten

e-smoking-premium-e-sigaret

Neem het merk E-smoking. Zij bieden al een betrouwbare en kwalitatieve Premium Starterskit aan voor slechts € 39,95. Deze starterskit wordt geleverd inclusief 6 patronen, ook wel cartridges genoemd. Een cartridge is qua dampduur vergelijkbaar met dat van een pakje sigaretten. Met 6 patronen heb je dus al dampplezier dat vergelijkbaar is met 6 pakjes sigaretten à (gemiddeld) € 6,- = € 36,-. Je bent voor de starterskit dus slechts € 3,95 duurder uit.

Daarna wordt het pas echt leuk, want je betaalt alleen nog maar voor de cartridges. E-smoking verkoopt een pakje van 5 patronen voor slechts € 9,95. Voor een vergelijkbare hoeveelheid sigaretten betaal je (5 x € 6,- =) € 30,-. Een voordeel van maar liefst € 20,-! Je bent dus 67 procent goedkoper uit!

Besparing per jaar E-smoking:

Wie een pakje per dag rookt, is per jaar 365 x € 6,- = € 2190,- kwijt. Door over te stappen op de e-sigaret ben je 67 procent goedkoper uit, een besparing van maar liefst € 1467,- per jaar!

2. Wegwerp e-sigaret

esiggie-wegwerp-e-sigaret

Naast hervulbare en oplaadbare e-sigaretten kun je ook kiezen voor de wegwerp e-sigaret. Deze is niet oplaadbaar. Als de wegwerpsigaret geen damp meer produceert, kun je die dus weggooien. Veel wegwerpsigaretten staan qua dampproductie gelijk aan ongeveer twee pakjes sigaretten, zo’n 500 trekjes. Voor de ESIGGIE Wegwerpsigaret betaal je € 7,50. Zmoker.nl biedt zelfs een wegwerpsigaret met achthonderd trekjes aan (vergelijkbaar met iets meer dan drie pakjes reguliere sigaretten) voor € 6,49.

Besparing per jaar ESIGGIE:

Wie een pakje per dag rookt, is per jaar 365 x € 6,- = € 2190,- kwijt. Door over te stappen op de wegwerp e-sigaret van ESIGGIE ben je 37,5 procent goedkoper uit, een besparing van € 821,25 per jaar!

Besparing per jaar Zmoker.nl:

Wie een pakje per dag rookt, is per jaar 365 x € 6,- = € 2190,- kwijt. Door over te stappen op de wegwerp e-sigaret van Zmoker.nl ben je 64 procent goedkoper uit, een besparing van € 1400,38 per jaar!

Zmoker-wegwerp-e-sigaret

Kanttekening: De kwaliteit van een wegwerp e-sigaret is vaak minder dan die van een oplaadbare e-sigaret.

3. E-liquids: 87 procent goedkoper dan gewone sigaretten

premium smoking starterskit

Het derde type e-sigaret werkt met e-liquids. In plaats van een cartridge vul je de e-sigaret zelf bij met vloeistof. E-sigaretten die je zelf bijvult met e-liquid variëren in prijs, maar je kunt voor € 39,95 al een goede starterskit kopen. Tien milliliter e-liquid is vergelijkbaar met 100 sigaretten, oftewel 5 pakjes. Een e-liquid van 10 ml kost € 3,95 op Zmoker.nl. Hiermee bespaar je:

5 pakjes sigaretten (vergelijkbaar met 10 ml e-liquid) = € 30,-
10 ml e-liquid = € 3,95
Je bespaart € 26,05 per e-liquid. Een besparing van maar liefst 87 procent!

Besparing per jaar e-sigaret met e-liquid:

Wie een pakje per dag rookt, is per jaar 365 x € 6,- = € 2190,- kwijt. Door over te stappen op de e-sigaret met e-liquids betaal je eenmalig een starterskit van – laten we zeggen – € 50,- plus (per jaar 73 x 10 ml e-liquid à € 3,95 =) € 288,35 = 338,35. Je bespaart maar liefst € 1851,65 per jaar!

Het overstappen op de e-sigaret is dus niet alleen beter voor je gezondheid, het is ook bijzonder goed voor je portemonnee. Stap dus snel over en bespaar veel geld!

Vergelijk en koop hier de beste e-sigaretten online >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *