> Van Rijn: “E-sigaret in Tabakswet”

tabakswet-elektronische -sigaret

De e-sigaret wordt opgenomen in de Tabakswet. Dat schrijft staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn in een nota over de nieuwe Tabakswet. De maatregel moet onduidelijkheid over de e-sigaret wegnemen.

Vooruitlopend op de wetswijziging wil Van Rijn een Warenwetbesluit opstellen. Dit besluit moet op korte termijn in regels voorzien over de veiligheid en etikettering van de e-sigaret.

“Te zijner tijd zullen op grond van de Tabakswet regels worden gesteld aan de e-sigaret. Hiermee komen alle regels ten aanzien van de e-sigaret onder één wet te vallen.” Ook de minimumleeftijd voor het gebruik van de e-sigaret wordt wettelijk vastgesteld op 18 jaar.

Gebruik e-sigaret verdrievoudigd
Eerder deze week liet het Trimbos-instituut weten dat het gebruik van de e-sigaret in 2013 is verdrievoudigd ten opzichte van het jaar daarvoor. Uit het Continu Onderzoek Rookgewoonten blijkt dat 3 procent van de Nederlandse bevolking van 15 jaar en ouder wel eens elektronisch sigaretten gebruikt. In 2012 was dat nog 1 procent van de bevolking.

E-sigaret kopen >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *