E-sigaret – steuntje in de rug tijdens Stoptober

stoptober-stoppen-met-roken-nederland

Stoptober – de uit Engeland overgewaaide succesvolle stoppen-met-roken-campagne – gaat van start in Nederland. Wil jij ook meedoen, maar zie je er best wel tegenop? Met de e-sigaret maak je het jezelf een stuk makkelijker.

Je hebt de reclame vast wel voorbij zien komen op tv, Gijs Staverman die je oproept om mee te doen aan Stoptober. 28 dagen lang niet roken, met z’n allen – een mooi initiatief. Maar een maand lang niet roken, is makkelijker gezegd dan gedaan. Geef jezelf daarom een steuntje in de rug en breng Stoptober met behulp van een e-sigaret fluitend tot een goed einde.

Waarom de e-sigaret?

De e-sigaret is een vervanger voor de gewone sigaret. Een elektronische variant met veel minder schadelijke stoffen. In plaats van teer adem je waterdamp in, wat zowel voor jezelf als voor je omgeving een stuk gezonder is dan rook van sigaretten. Vooraanstaande wetenschappers zien de e-sigaret als een revolutie voor de volksgezondheid. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat e-sigaretten zelfs beter helpen bij het stoppen met roken dan nicotinepleisters.

Zo werkt een e-sigaret:

hoe-werkt-een-e-sigaret

Hoe gebruik ik een e-sigaret?

Stoppen met roken met behulp van de e-sigaret doe je door zeven stappen te doorlopen:

  1. Verzamel informatie over de e-sigaret
  2. Bestel je eerste starterskit
  3. Bouw het roken af
  4. Bouw de hoeveelheid nicotine af
  5. Verminder het dampen
  6. Bepaal je eigen tempo (maar wees gedisciplineerd)
  7. Zet een punt achter de e-sigaret.

De voordelen van deze methode zijn groot en de e-sigaret wordt steeds populairder als hulpmiddel om te stoppen met roken. Bovendien is de e-sigaret tot 87 procent goedkoper dan de gewone sigaret. Je ideale partner dus tijdens Stoptober!

Goed idee! Waar koop ik een e-sigaret?

Je kunt de e-sigaret op veel plaatsen kopen, maar ook handig via internet bestellen. E-sigaretten zijn er in allerlei soorten en maten. Voor een handig overzicht van de meest populaire merken e-sigaretten kijk je hier >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *