> Onderzoek: voordelen e-sigaret groter dan nadelen

E-CIG-tRIALS

Uit een groot onderzoek naar het gebruik, de werkzame stoffen en de veiligheid van e-sigaretten blijkt dat elektrische sigaretten veel minder schadelijk zijn dan normale sigaretten. Ze kunnen zelfs grote voordelen hebben voor de volksgezondheid.

Een internationaal team van tabaksonderzoekers, onder leiding van prof. Peter Hajek van de Queen Mary University of Londen (QMUL), analyseerde talloze onderzoeksresultaten en publiceerde haar bevindingen op 31 juli in het wetenschappelijke tijdschrift Addiction.

De onderzoekers stellen dat er op sommige punten meer onderzoek gedaan moet worden, maar dat op basis van het huidige bewijs e-sigaretten niet zo streng gereguleerd zouden moeten worden als normale sigaretten. In veel landen is regelgeving wat betreft e-sigaretten nog in de maak en woeden hevige discussies. Volgens Hajek en zijn team moet bij die discussies rekening gehouden worden met de grote voordelen die e-sigaretten kunnen opleveren voor de volksgezondheid.

Hajek: “The evidence we currently have is clear: e-cigarettes should be allowed to compete against conventional cigarettes in the marketplace.  Health care professionals may advise smokers who are unwilling to cease nicotine use to switch to e-cigarettes. Smokers who have not managed to stop with current treatments may also benefit from switching to e-cigarettes.”

Het grootschalige onderzoek kan wellicht van belang zijn in de doorlopende discussie over de regelgeving rond e-sigaretten. Het gebruik van e-sigaretten kan rokers een gezonder alternatief bieden of zelfs helemaal helpen stoppen met roken.

Bron: medicalnewstoday.com.

E-sigaret kopen >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *