Pas om met onbekende e-sigaretten uit China

e-sigaret-uit-china-malware-virus

De e-sigaret is een uitkomst voor de roker die wil stoppen, maar kies wel voor betrouwbare merken. Vanuit China duiken steeds vaker elektrische sigaretten op die computervirussen bevatten. Gevaarlijk als je je computer of laptop gebruikt om je e-sigaret op te laden.

Volgens The Guardian is de e-sigaret het nieuwe middel om stiekem malware te verspreiden. Veel gebruikers laden de e-sigaret immers op via USB. En dus zit de e-sigaret regelmatig in de USB-poort van een laptop of computer. Dit geeft malafide bedrijven de mogelijkheid om toegang te krijgen tot jouw computer.

Al jaren worden USB-apparaten (mp3-spelers, digitale fotolijstjes) misbruikt om computers te infecteren. De malafide software die deze producten bevatten, zijn over het algemeen afkomstig uit China. Het devies is dan ook om je e-rookwaren te kopen van betrouwbare en bekende merken. Twijfel je aan de veiligheid van jouw e-sigaret laad hem dan op via het stopcontact. Dan weet je zeker dat jouw elektronische apparaten geen gevaar lopen. Gebruik uitsluitend de meegeleverde opladers.

Bekijk hier betrouwbare merken e-sigaretten >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *